Для того щоб перетнути кордон Чеської Республіки, у громадян України має бути оформлена Шенгенська віза, і, бажано, саме Шенгенська віза до Чехії. Візу можна умовно поділити на два основних типи за популярністю: туристична віза і довгострокова віза в Чехію.

фото 7fon.ru

Довгострокова віза до Чехії, у свою чергу, також поділяється на два основних типи:

  • Робоча віза в Чехію.
  • Навчальна віза в Чехію (її підвидом є студентська віза до Чехії).

Довгострокова віза

— це віза, яка надається на термін перебування в країні більше 90 днів. Перша довгострокова віза в Чехію оформляється в будь-якому чеському консульстві, продовжити ж її можна тільки в самій Чехії. Рішення про видачу довгострокових віз приймається Міністерством внутрішніх справ Чехії. Термін оформлення довгострокової візи може досягати 120 днів.

Робоча віза в Чехію

оформляється спеціальними кадровими агентствами. Для отримання робочої візи необхідно мати стандартний набір документів для виїзду в країну Шенгену:

Робота в Литві, особливості вибору для українців
Робота в Швеції і вакансії в Швеції
Робоча польська віза класу D в Польщу
  • закордонний паспорт з терміном дії, що перевищує передбачуваний термін роботи за кордоном, та його ксерокопію;
  • паспорт громадянина України з пропискою і ксерокопіями стандартних сторінок; • 4 фотографії 3,5 х 4,5;
  • заповнену за формою анкету. Крім того, робоча віза до Чехії вимагає таких документів:
  • довідку про несудимість, яку видає консульство;
  • медичну довідку форми 082/10 для тих, хто виїжджає за кордон, і сертифікат на СНІД;
  • довіреність на представника компанії в Чехії, що займається оформленням документів в чеському Міністерстві праці. У деяких випадках робоча віза до Чехії також вимагає завірених ксерокопій свідоцтва про народження та диплома.
  • запрошення на роботу
Горячi новини:  ЄС скоротив до чотирьох перелік документів, необхідних для отримання українцями шенгенської візи

Відео, в якому відповідають на запитання про вартість життя в Чехії.

Навчальна віза в Чехію

вимагає дещо іншого набору необхідних документів. Крім уже зазначених вище документів і довідок, студентська віза до Чехії вимагає:

  • повідомлення про зарахування в чеський ВНЗ;
  • документ про надання житла в країні;
  • виписку з рахунку в банку на суму не менше 2500 євро;
  • медичну страховку на 1 рік;
  • довідка про несудимість в Чехії і відсутність заборони на в’їзд до Чехії в минулому;
  • конверт зі зворотною адресою.

Студентська віза в Чехію

для неповнолітніх студентів також припускає довіреність на виїзд від батьків, завірену нотаріусом. Всі документи для візи повинні бути надані тільки чеською мовою. Правильність перекладу документів на чеську мову обов’язково повинна бути завірена чеським нотаріусом. Також слід пам’ятати, що кожен студент зобов’язаний протягом трьох днів після приїзду до Чехії зареєструватися в поліції у справах іноземців.

Детальніше про виїзд до Чехії ви можете дізнатися за телефоном або в цьому розділі

Мегаполіс ТОВ  Замовити можна: тут

адреса: 2-а Тверська-Ямська вулиця, 16, офіс 101, Москва,

телефон: 8 (495) 798-46-12

Напишiть нам:

Share →